23/05 Spelkoffers maken – inspiratie Loris Malaguzzi - ONLINE

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming kan de deelnemer:
- inzicht hebben in de pedagogische ideeën van Loris Malaguzzi en die vertalen naar spel en het geven van spelimpulsen
- inzicht hebben in de ervaringsgebieden bij jonge kinderen en in boeiende spelmaterialen
- spelkoffers samenstellen die inspelen op de eigenheid en interesses van kinderen
- reflecteren op jouw eigen praktijk en jouw eigen handelen op vlak van spel, spel begeleiden en interessante materialen uitzoeken.

PROGRAMMA
Duik met ons in de betoverende wereld van kinderspel en ontdek hoe je als begeleider de creativiteit en spelbeleving kunt stimuleren. Onze vorming staat bol van inspirerende voorbeelden en prikkelende materialen om je te inspireren.

Geïnspireerd door de pedagogische denkbeelden van Loris Malaguzzi onderzoeken we welke spelkoffers echt kunnen aansluiten bij de intrigerende interesses van kinderen. We besteden aandacht aan de pedagogie van 'kijken, luisteren en inspelen' en bieden concrete inzichten in hoe je dit in de praktijk kunt toepassen.

Bovendien verkennen we de diverse ervaringsgebieden zoals geformuleerd in het pedagogisch raamwerk MeMoQ. Na het volgen van deze vorming zul je barsten van nieuwe inzichten en concrete plannen om boeiende spelkoffers te ontwikkelen in jouw praktijk. Laat je inspireren en verrijk je aanpak in de begeleiding van kinderspel.

DOELGROEP
Kinderbegeleiders groepsopvang en leidinggevenden groeps- en gezinsopvang tewerkgesteld binnen PC331

OPLEIDER
VCOK

LOCATIE
online

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24801-0

ORGANISATIE
SF331 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.