23/04 en 30/04 Basiscursus relaties en seksualiteit. Leer praten over seksuele gevoelens, relaties en weerbaarheid

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
- Scherpstellen van visie:
Je kan de eigen visie op de beleving van seksualiteit door personen met een beperking te verfijnen en te verhelderen.
- Diverse perspectieven hanteren:
Je ontwikkelt de vaardigheid om diverse perspectieven te gebruiken bij het benaderen van het thema relaties en seksualiteit.
- Effectieve dialoog voeren:
Je bent in staat om via oefeningen en dialogen met personen met een beperking in te gaan op waarden en normen met betrekking tot relaties en seksualiteitsbeleving.

PROGRAMMA
Deze vorming is van onschatbare waarde voor iedereen die betrokken is bij het thema relaties en seksualiteit bij personen met een beperking. Leer hoe je op een open en respectvolle manier kan praten over seksuele gevoelens, masturbatie, relaties, homoseksualiteit en weerbaarheid.,

Tijdens deze vorming wordt je uitgenodigd om je eigen perspectieven op seksualiteitsbeleving bij personen met een beperking te verkennen. We bieden je verschillende brillen om dit complexe thema te benaderen. Via interactieve oefeningen en boeiende dialogen onderzoeken we de waarden en normen die hierbij een rol spelen.

Op dag twee duiken we dieper in de praktijk. We delen concrete methodieken waarmee je effectief het gesprek over seksualiteit en relaties kan aangaan. Daarbij behandelen we specifieke casussen van cliƫnten en reiken we praktische handvatten aan voor communicatie en ondersteuning.

DOELGROEP
Begeleiders tewerkgesteld binnen PC 319.01 die hun cliƫnten met een verstandelijke beperking gepast willen ondersteunen bij hun vragen rond relaties en seksualiteit.

LOCATIE
Brugge

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24914-0

ORGANISATIE
SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.