21/11/2024 Psychoses bij mensen met een verstandelijke beperking

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming zal je:
- een beter begrip hebben van de diagnostische criteria voor psychoses, wat zal helpen bij het stellen van de juiste diagnose.
- inzicht hebben in specifieke aspecten van psychotische stoornissen bij mensen met een verstandelijke beperking en autisme, waardoor je beter voorbereid bent op de complexe interactie tussen deze aandoeningen.
- concrete handvatten en tools hebben om effectief te kunnen werken met cliënten die zowel een verstandelijke beperking als psychotische symptomen hebben. Deze kunnen worden toegepast in de begeleiding en behandeling van deze cliënten.

PROGRAMMA
Omdat de symptomen van psychotische stoornissen minder duidelijk zijn bij personen met een verstandelijke beperking, is het niet altijd even duidelijk om de juiste diagnose te stellen.

In deze vorming vergroot je je kennis van diagnostische criteria voor psychoses bij mensen met een normale begaafdheid. Vervolgens behandelen we specifieke bio-psycho-sociale aspecten en ontwikkelingsaspecten bij mensen met een verstandelijke beperking.

Je komt te weten hoe je vervolgens met die informatie omgaat. Mogen mensen aan activiteiten deelnemen? Verplicht je hen te rusten? Of helpt enkel medicatie?

DOELGROEP
Orthopedagogen, begeleiders, psychologen, hulpverleners, begeleiders van hulpvragers … van alle leeftijden tewerkgesteld binnen PC319.01

OPLEIDER
PsySense

LOCATIE
Kessel-lo

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24571-0

ORGANISATIE
SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.