21.10.24, 25.10.24 & 29.11.24 - Basis: Duplo - Gent

Printervriendelijke versiePDF version

Het gebruik van (duplo)poppetjes is als zodanig niet nieuw. Beeldende technieken worden al heel lang gebruikt in systeemtherapie / begeleiding, evenals bijvoorbeeld sociogrammen en ecogrammen. De beschreven symboliek is het resultaat van een professionele poging de beleving van de cliënt te visualiseren en groeide uit tot een methodiek. Het gebruik van duplo richt zich op het visualiseren van de interne en externe werkelijkheid van de cliënt / cliëntsysteem met behulp van de duplo poppen.

Onze eigen ervaring in het werken met de duplo poppen slaat vooral terug op “kinderen en hun gezinnen”. Vaak merken we dat kinderen niet altijd over de nodige taalvaardigheid beschikten om precies uit te drukken wat hen raakt en / of bezighoudt. Zeer jonge kinderen, maar ook soms pubers en adolescenten en kinderen met een ontwikkelingsachterstand beschikken niet altijd over de cognitieve mogelijkheden om zich uit te drukken. Voor ons (en hopelijk ook voor hen) helpen de duplo poppen om “uit te drukken, te spreken, duidelijk maken, …”.

Deze vorming richt zich tot hulpverleners die op zoek zijn naar beeldmateriaal ter ondersteuning van gesprekken met cliënten. De methodiek kan uiteraard ook gebruikt worden op teamoverleg, intervisiemomenten, supervisiemomenten, …

Meer info: https://www.jo-in.be/vormingen/basis-duplo-2/

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.