12/11/2024 Omdenken – maak van lastig gedrag een nieuwe mogelijkheid

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming kan je:
- met de inzichten van Berthold Gunster over 'omdenken' aan de slag
- de principes van omdenken toepassen op concrete situaties
- reflecteren over eigen praktijksituaties en de vragen waarmee je worstelt
- kritisch reflecteren over jouw eigen handelen in 'lastige situaties' en alternatieve mogelijkheden verkennen
- voor jezelf een actieplan opstellen.

PROGRAMMA
In de praktijk zul je regelmatig geconfronteerd worden met uitdagende situaties en complexe problemen. Kinderen ruziën, zoeken juist de plekken op waar ze niet mogen spelen, ouders stellen lastige vragen, collega's hanteren verschillende werkmethoden, en de zaken verlopen vaak anders dan gewenst.

Tijdens deze opleiding gaan we actief aan de slag met jouw eigen praktijkervaringen en proberen we nieuwe perspectieven te ontdekken voor problemen en lastig gedrag. Dit bereiken we door problemen te herdefiniëren.

Je wordt geïntroduceerd in de denkbeelden van Berthold Gunster en past deze direct toe op concrete en herkenbare situaties. Is het wel echt een probleem? Moet dit probleem daadwerkelijk opgelost worden, of biedt het juist nieuwe kansen? Hoe kunnen we anders naar situaties en problemen kijken? Op deze manier ontstaan er nieuwe betekenissen, inzichten en ideeën voor actie.

DOELGROEP
Kinderbegeleiders groepsopvang 0-12 jaar en leidinggevenden en pedagogisch coaches gezins- en groepsopvang 0-12 jaar tewerkgesteld binnen PC331

OPLEIDER
VCOK

LOCATIE
Gent

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24832-0

ORGANISATIE
SF331 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.