05/11/2024 - Verbindend werken met diverse gezinnen

Printervriendelijke versiePDF version

Divers-sensitief gezinnen begeleiden kan zeer uitdagend zijn. Heb je vragen over de begeleiding van diverse gezinnen? Zit je soms vast met culturele en religieuze verschillen en weet je niet precies hoe hiermee om te gaan? Gebaseerd op praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek ontwikkelde Kim Lecoyer een divers-sensitief vormingspakket: 'Verbindend werken met diverse gezinnen'. Op basis van dit vormingspakket, dat in zijn geheel vijf vormingsdagen omvat, ontwikkelde Kim Lecoyer nu een workshop van één dag. Misschien iets voor jou?

Iets voor jou?
Deze workshop richt zich tot opvoedingsondersteuners en andere hulpverleners, zowel professionals als vrijwilligers.

Misschien volgde je al eens een opleiding over deze thema's, en zoek je een opfrissing? Of heb je nood aan een compacte inleiding, afgewisseld met de uitwisseling van concrete ervaringen en casussen?

Dan zit je goed bij deze interactieve workshop.

Programma
Via theoretisch onderbouwde maar praktische oefeningen en tools, laat Kim je kennismaken met concrete handelingskaders, die een hulpbron kunnen zijn om je handelingsverlegenheid te overwinnen.

Vragen die aan bod kunnen komen, zijn bijvoorbeeld:

Hoe omgaan met culturele en religieuze verschillen in de ondersteuning van kinderen, hun ouders en gezinnen?
Hoe botsende normen en waarden overstijgen?
Hoe je handelingsverlegenheid in een superdiverse context overwinnen?
We maken ook ruimte voor jouw vragen en casussen en we bieden jou de kans om je ervaringen uit te wisselen. Na inschrijving nodigen we je uit om ons jouw concrete vragen vooraf door te mailen, zodat het aanbod van deze dag echt op maat van de deelnemers kan zijn.

Praktische info op een rijtje
Hier vind je alle praktische informatie m.b.t. de bijscholing.

Waar en wanneer?
De workshop vindt plaats op Campus Schaarbeek op dinsdag 5 november van 9.30 tot 16.00 uur.

Studiegeld
Het studiegeld bedraagt € 100 (broodjeslunch en lesmateriaal inbegrepen).

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.