5.11.24, 26.11.24 & 3.12.24 - Frans voor de jeugdhulp - Gent

Printervriendelijke versiePDF version

Kom je in de uitoefening van je beroep in toenemende mate met Franstaligen in contact? Op die momenten ervaar je misschien dat je kennis van het Frans onvoldoende is om op een vlotte en efficiënte manier met je gesprekspartner(s) – de jongeren en hun context – te communiceren. Dan wordt het immers duidelijk dat je ten gevolge van die gebrekkige kennis enerzijds nog wat drempelvrees hebt en anderzijds een grote behoefte voelt aan vakjargon (o.a. in verband met gevoelens).

Informant biedt je een opleiding aan waarin je in een Frans taalbad ondergedompeld wordt. De nadruk ligt op het specifieke vakjargon en op de mondelinge communicatie. Het pakket werd volledig uitgewerkt vanuit het kader van de integrale jeugdhulp. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze een basiskennis van het Frans hebben en zich in dagdagelijkse situaties redelijk kunnen uitdrukken. Vanuit die aanwezige voorkennis worden ze dan naar een hoger communicatieniveau gebracht dat specifiek op hun werk in de jeugdzorg toegespitst is.

Meer info : https://www.jo-in.be/vormingen/frans-voor-de-jeugdhulp/

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.