Vanaf 17.9.24 - INNOVATIETRAJECT: Innovatief organiseren in complexe tijden - GENT

Printervriendelijke versiePDF version

Jeugdhulporganisaties staan voor heel wat uitdagingen. Het vinden en houden van medewerkers, de hoge werkdruk en continue onderbezetting vormen slechts het topje van de ijsberg. Medewerkers worden geconfronteerd met steeds complexere zorgvragen, registratie en andere administratieve verplichtingen, nieuwe regelgeving en projecten opgelegd door de overheid,…

Naast de focus op de eigen opdracht komen er projectoproepen, (al dan niet opgelegde) uitnodigingen tot deelname aan netwerken,… op organisaties af. Het tempo van de ontwikkelingen in het werkveld ligt hoog en zet op momenten de interne werking op scherp of onder druk.

Ook al doen de medewerkers in de jeugdhulp hun job met hart en ziel en hebben ze het beste voor met hun cliënten, het is geen sinecure om overeind te blijven en gestaag voortgang te maken in zulke complexe omstandigheden.

Meer info: https://www.jo-in.be/vormingen/innovatief-organiseren-in-complexe-tijden/

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.