Do.12/9 Communicatie voor VAPH-organisaties (online opleiding)

Printervriendelijke versiePDF version

Vergunde zorgaanbieders en andere organisaties voor personen met een beperking weten hoe belangrijk professionele communicatie is.

Goede interne en externe communicatie maakt het verschil op alle domeinen, waaronder:

- het aantrekken van cliënten in de context van persoonsgebonden financiering;
- de interne sfeer, de betrokkenheid en de retentie van medewerkers;
- het vinden van stagiairs, vrijwilligers en medewerkers;
- het werven van fondsen;
- de kwaliteit van de dienstverlening en de tevredenheid van bewoners en familie.

Ben jij recent gestart als communicatiemedewerker in een VAPH-organisatie? Of wil je je kennis opfrissen? Dan is deze opleiding voor jou.

Lang niet alle organisaties hebben trouwens een voltijds communicatiemedewerker. Veel organisaties stellen daarom een medewerker enkele uren vrij om ‘communicatie erbij te nemen’. Ook voor deze medewerkers is deze opleiding een must.

Deze opleiding biedt je in 1 dag de basisinzichten. Toegepast op de context, de uitdagingen en de kansen van een organisatie voor personen met een beperking. (Tijdens de opleiding zijn er voldoende pauzes en is er volop ruimte voor vragen en discussies.)

We staan onder meer stil bij:

- identiteit, imago en reputatie;
- het maken van een communicatieplan;
- het kiezen van de juiste media;
- storytelling op sociale media;
- basisprincipes van interne communicatie;
- profilering op de arbeidsmarkt;
- artificiële intelligentie als waardevolle assistent.

Geef je medewerkers de kennis en de tools. Zo geef je je communicatie een boost en is je organisatie beter gewapend voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Voor wie?
Deze opleiding richt zich tot communicatieverantwoordelijken die nog niet lang in functie zijn en/of hun kennis willen opfrissen.
Maar ook tot directieleden, stafmedewerkers en medewerkers van organisaties voor personen met een beperking die verantwoordelijk zijn voor de interne en/of de externe communicatie of die een rol spelen in de communicatie: medewerkers die het magazine maken, de website bijhouden, op sociale media actief zijn, de fondsenwerving verzorgen enzovoort.

Schrijf je vandaag nog in. Beperkt aantal deelnemers.
Voor alle informatie: https://zorgcommunicatie.be/webinar-communicatie-voor-vaph-organisaties/

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.