Save the date: studiedag crisismanagement op 20 november in Brussel

Printervriendelijke versiePDF version

'Een ongeluk is snel gebeurd', zegt men wel eens en dat is voor een welzijnsgerichte organisatie niet anders. Jullie werken dagelijks met mensen, die zich soms ook nog in een kwetsbare situatie bevinden. Dan kan het ook zijn dat je wel eens in een crisissituatie terechtkomt, waar je je liefst zo goed mogelijk op voorbereidt. Denk aan een ongeluk, ernstig grensoverschrijdend gedrag, waterschade of brand, een onnatuurlijk overlijden, de pers met lastige vragen, communicatie naar andere gebruikers, ...Het zijn allemaal zaken die voorvallen in veel organisaties en die voor veel druk op de ketel kunnen zorgen. Maar een goede voorbereiding kan al veel druk wegnemen.


 

Vooraf genoeg - én de juiste - vragen stellen is daarbij belangrijk:

  • Welke scenario's kunnen allemaal voorvallen?
  • Maar hoe ga je om met de chaos, de emoties en vragen?
  • Hoe neem je de juiste beslissingen onder hoge druk?
  • Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie sterker uit de crisis komt?
  • Hoe gingen/gaan collega's hiermee om?
  • Hoe kunnen we een welbepaald scenario voorkomen?
     

De juiste handvaten dankzij onze 'studiedag crisismanagement'

Wil je je ook beter voorbereiden op een mogelijke crisis in de toekomst en wil je leren van experts en collega's? Zet dan woensdag Op woensdag 20 november in je agenda voor een goedgevuld programma rond:

  • Aansprakelijkheid: Waar moet je zeker op letten en wat is de mogelijke juridische impact? 
  • Communicatie: Hoe kan je naar de diverse stakeholders gericht en helder communiceren? Hoe stem je je boodschap af? Hoe communiceer je naar de pers?
  • Nazorg en herstel: Welke lessen kan je trekken en neem je de draad terug op? Waarom is nazorg zo belangrijk en hoe begin je daaraan?

Je krijgt ook de kans om te leren van andere organisaties die zelf een crisis hebben doorstaan. Zij delen hun ervaringen, geven de waardevolle lessen mee die ze zelf uit hun ervaringen haalden en gaan hierover in dialoog in kleine groepjes.

 

Klinkt interessant? Blokkeer nu alvast 20 november in je agenda. De studiedag zal plaatsvinden in de Erasmushogeschool Brussel, op campus Bloemenhof, op 15 minuutjes wandelen van het Centraal Station. Houd je mailbox in de gaten voor de officiële uitnodiging en inschrijving in het najaar. Hopelijk tot dan!