Vlaams Welzijnsverbond bezorgd over Vlaamse regeringsvorming

Printervriendelijke versiePDF version

"Welzijnssectoren kijken reikhalzend uit naar goed nieuws"

"De signalen die naar buiten komen over de onderhandelingen voor een nieuw Vlaams regeerakkoord zijn niet waar de Vlaamse welzijnssectoren op zitten te wachten", zegt Hendrik Delaruelle, algemeen directeur van het Vlaams Welzijnsverbond. De nodige investeringen in de nu al zwaar getroffen welzijnssectoren, zoals de kinderopvang, jeugdhulp en ondersteuning van personen met een handicap, mogen echt niet uitblijven.
 
De terugkerende signalen over de onderhandelingen met betrekking tot het domein welzijn, die we in de media oppikken, zijn volgens Hendrik Delaruelle weinig hoopvol. "Onze sectoren kijken echt uit naar wat goed nieuws", zegt Hendrik Delaruelle. "Zowel de kinderopvang als de jeugdhulp zitten al jaren in een staat van crisis. Voor de kinderopvang ligt een beleidsnota van de zogenaamde Toekomstgroep klaar. Alle noodzakelijke maatregelen om de sector terug op koers te krijgen hebben draagvlak bij de gebruikers, de aanbieders, de vakbonden en de administratie."

"Ook voor de jeugdhulp ligt een crisisplan op tafel en is het nu wachten op verdere uitvoering. En in de ondersteuning voor personen met een handicap vraagt iedereen zich af welke argumenten nog ontbreken om eindelijk de lange wachtlijsten weg te werken. Evident zijn daar investeringen voor nodig. We roepen dan ook alle onderhandelaars op om de verzuchtingen uit de sectoren ernstig te nemen en snel tot een goed akkoord te komen."