Opleidingen "Impactvolle samenwerking met bedrijven” en webinar “ChatGPT”

Printervriendelijke versiePDF version

Al enkele jaren werkt het Vlaams Welzijnsverbond samen met Engage4, die de brug slaat tussen sociale ondernemingen en bedrijven. Dit najaar en in het voorjaar van 2025 zijn er opleidingen gepland voor sociale ondernemingen die meer willen ontdekken over de verschillende manieren om samen te werken met bedrijven, en aan welke noden van de organisatie zo'n samenwerkingen kunnen beantwoorden. Tegelijk kan je ook deelnemen aan een gratis webinar over de basics van ChatGPT op 1 oktober.

Opleidingen 'Impactvolle samenwerkingen met bedrijven'

Impactvolle samenwerkingen die een brug slaan tussen bedrijven en social profit organisaties bieden kansen om de werking van je organisatie te optimaliseren, te professionaliseren of om variatie in je financieringskader te brengen.

Steeds meer bedrijven zoeken betekenisvolle manieren om samen te werken met social profit organisaties en een positieve maatschappelijke impact te maken. Het is daarom essentieel dat je dit grote potentieel van bedrijfsbetrokkenheid kan herkennen en benutten.

Is geld altijd het juiste om te vragen aan bedrijven? Heb je een helder beeld van wat jouw organisatie écht nodig heeft? In deze interactieve opleiding helpen we je kritisch nadenken over verschillende samenwerkingsmogelijkheden met bedrijven, verder dan alleen financiële sponsoring. We bieden je nieuwe inzichten en begeleiden je bij het ontwikkelen van concrete acties om direct aan de slag te gaan.
 

Er zijn 2 formules van deze opleiding:

  • Een 1-daagse opleiding, waar je een overzicht krijgt van de verschillende mogelijkheden van samenwerking en enkele noden van je organisatie in kaart brengt om na te gaan welke acties je kan starten.
    • Datum: vrijdag 8 november 2024
    • Locatie: Leuven
    • Prijs: 350 euro, vaste prijs voor 1 of 2 deelnemers van eenzelfde organisatie (excl. BTW)
    • Organisatie: Engage4, meer info en inschrijven kan via de website van Engage4
       
  • Een intensief traject van 5 halve dagen waar we onderzoeken welke vormen van samenwerking het meest zinvol zijn voor jouw organisatie en werken aan een doeltreffend plan van aanpak.
    • Startdatum en locatie: 01/04/2025 in Antwerpen
    • Prijs: 650 euro, vaste prijs voor 1 of 2 deelnemers van eenzelfde organisatie
    • Meer info en inschrijven: via de website Groeilabz

De trainer voor beide opleidingen is Mieke Nieuwdorp die vanuit de praktijkervaring van Engage4 waardevolle kennis en inzichten deelt en deze concreet toepasbaar maakt voor jouw organisatie. Je leert ook van elkaar door ervaringen te delen, in een open en vertrouwelijke sfeer.

 

Gratis webinar 'ChatGPT'

Benieuwd hoe je met ChatGPT in je vzw aan de slag gaat? Mis dan onze gratis webinar niet: "ChatGPT: hoe, wat en voor wie?"

Engage4 verbindt bedrijven en vzw’s voor korte samenwerkingen. In een van deze projecten werkten medewerkers van het bedrijf Sparkle samen met Centrum Ganspoel vzw. De uitdaging was het inzetten van AI om rapporten te maken uit grote hoeveelheden informatie. Lees hier meer over deze samenwerking.

De webinar “ChatGPT: hoe, wat en waarom?” is een vervolg op dit succesvol project. Veel vzw’s vroegen ons meer informatie over het gebruik van AI en ChatGPT. En Sparkle is bereid enkele tips te delen met andere vzw’s! In het webinar laat Alexander Deleeck van Sparkle je zien hoe je deze tool praktisch kunt inzetten in de dagelijkse werking van je vzw, zelfs met de gratis versie!

Alvast 1 tip: We horen dat veel vzw’s bezorgd zijn over de privacy van hun doelgroep bij het gebruik van ChatGPT. Dit hoeft geen drempel te zijn om ermee te starten. Zo ontdek je dat er voor veel nuttige toepassingen geen privacy risico is, en leer je gaandeweg waarvoor je wel alert moet zijn.