Meer plantaardige eiwitten op het menu?

Printervriendelijke versiePDF version

Ben jij bezig met gezonde en duurzame voeding en wil je graag meer plantaardige maaltijden op het menu zetten? Maar merk je dat nog niet alle gebruikers, ouders, medewerkers daarvoor open staan? Dan vind je inspiratie en ondersteuning in de campagne ‘halfhalf’. Deze richtlijn stelt voor om de helft van het weekmenu te vullen met plantaardige gerechten. Maar elke kleine stap telt, dus kies vooral de halfhalf-aanpak die past in jouw omgeving. Ontdek de recepten, meer informatie over de richtlijn en lees het interview met prof Wendy Van Lippevelde.

Op 12 december 2023 gaat ook het eerste Eiwitfestival voor professionals door in Antwerpen. Naast de keynotes vindt er onder andere een break-out sessie plaats over hoe je plantaardige gerechten succesvol op de kaart zet. Maureen Vande Cappelle van ProVeg vertelt er vanuit jaren ervaring in grootkeukens over de do’s en don’ts. Daarnaast gaat er een ronde tafel door over de vraag waar het schoentje knelt om grootkeukens op weg te zetten naar meer plantaardig. Meer informatie: https://eiwitfestival.be/. Schrijf je in voor 6 december 2023.