Interessante webinars voor jeugdhulpverleners

Printervriendelijke versiePDF version

Het VAD organiseert 2 interessante webinars voor jeugdhulpverleners. Vanuit onze samenwerking willen we deze graag bekendmaken.

  • Webinar Cannabisvapes: 1 oktober 2024
    Vapen zit in de lift in Vlaanderen, zeker onder jongeren. Recent ontstond een nieuw fenomeen waarbij cannabisachtige stoffen in zogenaamde 'e-joints' worden gevaped. Tijdens dit webinar willen we professionelen die met jongeren of jongvolwassenen werken hierover informeren. Het webinar geeft inzicht in de omvang van het fenomeen, de aard en de eigenschappen van cannabisvapes en de effecten en de risico’s die ze met zich mee kunnen brengen. We geven ook tips mee hoe je in verschillende settings (preventief) kan reageren op het bezit of gebruik van cannabisvapes. 
    Inschrijven 
  • Webinar Praten over middelengebruik, gamen en gokken: inspiratiesessie voor jeugdhulpverleners: 24 oktober 2024
    Tijdens dit webinar willen we jeugdhulpverleners inspireren om met jongeren in gesprek te gaan over middelengebruik, gamen en gokken. We maken daarbij gebruik van ‘Praten over middelengebruik, gamen en gokken. Inspiratiebox voor jeugdhulpverleners’. We lichten de basiskaders toe die in deze inspiratiebox aan bod komen en nemen je mee doorheen de gespreksmethodieken. Rode draad zijn de verschillende stappen in een begeleidingsproces.
    Inschrijven