Geef je mening voor onze studiedag: Wat versta jij onder kwaliteit in zorg en welzijn?

Printervriendelijke versiePDF version

Op maandag 2 december komen we samen in KVS in Brussel voor een bijzondere studiedag rond kwaliteit onder de titel ‘ONT-MOETEN in kwaliteit: kwaliteit uitpakken én uitpakken met kwaliteit’.

De start van dit avontuur begint bij elk van jullie. Daarom onderzoeken we eerst wat kwaliteit betekent voor gebruikers, medewerkers, management en leden van het bestuursorgaan in jullie organisatie. Daarom lanceren we een korte bevraging die we graag in elke organisatie zo breed mogelijk verspreid zien worden.

Medewerkers, teamverantwoordelijken, managers, vrijwilligers, gebruikers, familieleden van gebruikers, … Iedereen die van ver of dichtbij te maken heeft met zorg en ondersteuning in onze sectoren willen we horen. Daarom zou het fijn zijn om deze bevraging zo ruim mogelijk uit te sturen. Om zo veel mogelijk input te krijgen, verloten we onder de deelnemers van de bevraging met plezier 3 gratis tickets voor onze studiedag van 2 december in Brussel! 

>> VUL HIER DE BEVRAGING IN
INVULLEN KAN TOT BEGIN OKTOBER!
 

Wat is nu juist kwaliteit?

Wat is nu juist kwaliteit in zorg en welzijn? Wel, da’s wat we samen met jullie onderzoeken.

  • Is het de kwaliteit van lunch of avondeten? Of hoe de gebouwen en verzorgingsruimtes eruit zien?
  • Is het de manier waarop personeel elke bewoner, bezoeker, of cliënt behandelt en ondersteunt?
  • Is het de aandacht die gaat naar het medische? Of net het menselijke en persoonlijke?
  • Ligt het in het bijhouden van data om te verbeteren en aan te tonen dat de organisatie goed werk levert?
  • Is het de aandacht voor een goede balans tussen tevreden medewerkers, tevreden gebruikers en een goed functionerende organisatie?
  • Of is het een combinatie van alle bovenstaande?

Laat als de bliksem jouw licht schijnen op wat kwaliteit in zorg en welzijn is en hoe we die in de toekomst nog kunnen verbeteren. Via dit formulier kan je de bevraging invullen. Het zijn slechts 3 vragen en het duurt niet meer dan 1 à 2 minuten om in te vullen.

Wil je graag wat inspiratie voor hoe wij als Vlaams Welzijnsverbond kijken naar kwaliteit? Lees dan onze visietekst rond kwaliteitsindicatoren, of onze nota voor een nieuw kwaliteitsdecreet.

 

2 december in je agenda

Hieronder wat je mag verwachten op onze studiedag  ‘ONT-MOETEN in kwaliteit: kwaliteit uitpakken én uitpakken met kwaliteit’:

Tijdens de voormiddag gaan we samen regelgeving, procedures en systemen ‘uitpakken’ en ontdekken wat échte kwaliteit betekent voor zorggebruikers, medewerkers, management en bestuursorganen. We vragen onze externe partners en stakeholders, zoals de Zorginspectie of gebruikersorganisaties, hun reflectie te geven op hoe zij kwaliteit zien. Het is de bedoeling dat tijdens deze interactieve setting elke stem telt in het benoemen van wat nu precies de kern is van kwaliteit in zorg en ondersteuning.

In de namiddag ‘pakken we dan zelf uit’ met kwaliteit. Onder het motto ‘Graag gedeeld!’ presenteren verschillende welzijns- en gebruikersorganisaties hun beste en inspirerende praktijken en ervaringen. En ook vanuit de overheid zullen we inzichten krijgen. Elke bezoeker kiest zelf wat relevant is om mee aan de slag te gaan in de eigen organisatie.