8.11.24 & 15.11.24 - Contextueel werken en meerzijdig partijdigheid - Gent

Printervriendelijke versiePDF version

Tijdens deze tweedaagse vorming leer je het contextueel kader toepassen op jezelf, op cliënten en / of cliëntsystemen.

Tijdens de vorming starten we met een korte inleiding op contextueel werken en denken. Daarbij zullen de belangrijkste contextuele begrippen en denkkaders toegelicht worden. Vertrekkende vanuit de vier dimensies van Nagy leer je welke methodieken je kan gebruiken bij de verschillende dimensies.

We zoomen ook in op de hulpverleningshouding en wat daarbij nodig is. Geven van erkenning, het in beeld brengen van hulpbronnen en meerzijdige partijdigheid komen aan bod.

Ten slotte buigen we ons over de vraag “Hoe kan je mensen aanzetten tot verandering?” De vierde dimensie (de relationeel ethische dimensie) komt hier uitgebreid aan bod. Loyaliteiten en de balans van ‘geven en nemen’ zijn hierbij kernbegrippen. Daarnaast staan we ook stil bij (destructieve) parentificatie, destructief recht en de roulerende rekening.

Meer info: https://www.jo-in.be/vormingen/contextueel-werken-en-meerzijdig-partijdi...

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.