21/10/24 Roeselare - Stap voor stap naar een succesvolle buddy-werking

Printervriendelijke versiePDF version

Elke voorziening wenst zoveel mogelijk individuele aandacht te schenken aan haar zorggebruikers. Het is echter geen evidentie om dit uitsluitend met personeel waar te maken.

Een buddy-systeem kan helpen! Hierbij komt een vrijwilliger op regelmatige basis langs bij een vaste zorggebruiker voor een babbel of één-op-één activiteit.  

Het opstarten of uitbouwen van een buddy-werking gebeurt echter niet op 1-2-3 en vraagt veel aandacht. Iemand die hier alles over weet, is Gudrun Callewaert. Zij richtte Het Ventiel op, waarbij mensen met jongdementie samen met een buddy iets leuks doen.   

Aan de hand van intervisie ontdekken we wat er leeft in de groep over dit thema. Wat loopt goed en welke opportuniteiten zijn er? Waar bots je op? Elkaar inspireren staat centraal om zo met nieuwe moed en inzichten een buddy-werking waar te maken! 

Meer info en inschrijving via https://presentvzw.be/nl/vorming/intervisie-stap-voor-stap-naar-een-succesvolle-buddy-werking

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.