14/05 Babygebaren - ONLINE

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming kan je:
- benoemen wat babygebaren zijn en welke bijdrage ze kunnen leveren aan de ontwikkeling van baby's
- via deze introductie overwegen om al dan niet met babygebaren te werken in de eigen praktijk
- verschillende babygebaren gebruiken om effectief te communiceren met baby's en jonge kinderen.

PROGRAMMA
Voordat baby's zelfs maar kunnen praten, begrijpen ze al een schat aan woorden. En wat nog opmerkelijker is: ze hebben van nature de drang om hun handen te gebruiken.

Babygebaren is dé methode waarmee baby's kunnen laten zien wat ze nodig hebben, wat ze waarnemen en wat er in hun kleine wereldje omgaat. Het is een krachtige, eenvoudige en praktische vorm van communicatie die niet alleen het zelfbewustzijn van je kind bevordert, maar ook hun taalontwikkeling stimuleert.

Bij deze boeiende vorming duiken we dieper in de wereld van babygebaren. Je ontdekt wat het is en, nog belangrijker, waarom je het zou moeten overwegen. Deze sessie is niet alleen leuk, maar biedt ook inzicht in de talloze voordelen die babygebaren kunnen hebben voor de emotionele, intellectuele en taalkundige ontwikkeling van het kind.

We gaan dieper in op de wanneer en hoe van babygebaren, met speciale aandacht voor de kinderopvangomgeving. Dit doen we allemaal interactief, met boeiende foto's en filmpjes, en ruimte voor al je brandende vragen over het gebruik van babygebaren thuis en in de kinderopvang.

Last but not least, krijg je de kans om zelf babygebaren te leren en te oefenen zodat je met vertrouwen aan de slag kunt gaan.

Deze verrijkende vorming omvat:
- Een krachtige introductie over hoe taalverwerving in zijn werk gaat, met een nadruk op het onderscheid tussen begrip en productie van taal.
- Wat babygebaren precies zijn en wat ze niet zijn, en de oorsprong van deze innovatieve methode.
- Waarom babygebaren inzetten? Ontdek het plezier en de voordelen ervan voor de ontwikkeling van kinderen, zowel emotioneel, intellectueel als taalkundig.
- Praktische tips over wanneer en hoe je babygebaren kunt gebruiken, en waar je op moet letten in de kinderopvangomgeving.
- Actief oefenen met verschillende babygebaren, zodat je er meteen mee aan de slag kunt gaan.

DOELGROEP
Kinderbegeleider tewerkgesteld binnen PC331

OPLEIDER
VCOK

LOCATIE
Online

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24775-0

ORGANISATIE
SF331 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.