11/02/2025 - Samenwerking met ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS)

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7692/sam...

Inhoud
Deze online studiedag richt zich op het versterken van de samenwerking tussen logopedisten en ouders van kinderen met spraak- en taalproblemen tijdens de logopedische behandeling. Deelnemers krijgen actuele inzichten en praktische handvatten over wat effectieve samenwerking inhoudt en hoe deze verder geoptimaliseerd kan worden.

We bespreken de belangrijkste uitdagingen die logopedisten en ouders ervaren, en bieden strategieën om hiermee om te gaan. Deze kennis is gebaseerd op praktijkgericht onderzoek dat in samenwerking met logopedisten en ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis is uitgevoerd. Daarnaast wordt de Ouderschapstheorie van Alice van de Pas geïntroduceerd, waarin de kwetsbaarheid van ouders centraal staat.

Tijdens deze online studiedag nodigen we deelnemers uit om hun eigen ervaringen en inzichten te delen en te reflecteren op hun eigen werkwijze in de samenwerking met ouders.

Door wie?
People | Collaboration for Communication Network | Newcastle University

Inge Klatte
Hogeschool Utrecht
Onderzoeker bij het lectoraat Logopedie: Participatie door Communicatie

Inge Klatte | Onderzoeker | Hogeschool Utrecht (hu.nl)

Voor wie?
Logopedisten die werken met kinderen en hun ouders. Deelname aan deze online studiedag vereist geen voorkennis of startniveau.

Over wie?
Kinderen met taal- en spraakmoeilijkheden in de leeftijd van 2-6 jaar

Praktisch
Uurregeling:

9.00 tot 16.00 uur (met middagpauze van 12.00 tot 13.00 uur en 15 min. pauze tijdens de voor- en namiddag)

Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen

Zoom

Je volgt deze online studiedag via het platform Zoom. Je krijgt op 10/02 een link naar de online studiedag en wat praktische informatie. Kreeg je op 10/02 voor 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

DV.O 214110

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.