03/10/2024 Respectvol grenzen stellen in zorg en welzijn

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming kan de deelnemer:
- efficiënter grenzen stellen
- de taal van woorden ondersteunen met de juiste lichaamstaal.

PROGRAMMA
Ontdek de kracht van grenzen stellen en bewaken in je werk met mensen, of je nu in een residente, ambulante of mobiele werking werkt. In onze veeleisende job moeten we continu luisteren, coachen, ondersteunen, begeleiden en zorgen. Maar in al deze interventies spelen grenzen een cruciale rol, zoals fatsoen, afspraken en verantwoordelijkheden.

Mensen zijn mondiger dan ooit, en respect en gezag moeten verdiend worden. Daarom is het van essentieel belang om grenzen op een respectvolle en duidelijke manier te stellen én te bewaken. Denk hierbij aan het afronden van gesprekken, het handhaven van fatsoen, het communiceren en handhaven van afspraken, het omgaan met hygiëne, het beheren van medicatie en het omgaan met roken.

Wat deze vorming uniek maakt, is dat de communicatie van grenzen niet alleen afhankelijk is van woorden, maar ook van je ogen, houding, toonhoogte en meer. Je leert een unieke codetaal die net zo oud is als het leven zelf en die zowel bij dieren als mensen wordt gebruikt. Het begrijpen van deze taal zal je interventies veel efficiënter maken, minder vermoeiend en - het belangrijkste - het zal je respect opleveren.

Of je nu met baby's, jongeren, volwassenen of ouderen werkt, in een gezinscontext, residentie, onderwijs, werkomgeving of zorginstelling: deze unieke lichaamstaal is van onschatbare waarde en kan op alle leeftijden en in diverse settings worden toegepast.

DOELGROEP
Medewerkers en leidinggevenden tewerkgesteld binnen PC319.01

OPLEIDER
Namaskara

LOCATIE
Hasselt

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24942-0

ORGANISATIE
SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.